luni, 19 septembrie 2011

Reteta gogosari in sos tomat

Reteta gogosari in sos tomat

Ca si conserva pt toamna va sfatuiesc sa incercati gogosarii in sos tomat, n-o sa regretati.

Ingrediente:

- 5 kg gogosari

- 800 g pasta tomate de concentratie 28%

- 500 g zahar


- 300 ml ulei


- 500 ml otet


-2 linguri sare, 1 lingura piper boabe, 6 foi dafin, 2 catei usturoi, patrunjel



Mod de preparare:

Se spala gogosarii si se lasa sa se scurga bine de apa. Se taie gogosarii mai intai in doua, se indeparteaza semintele si nervurile din interior care pot fi iuti la gust apoi se taie fasii inguste cat degetul.





Intr-o oala  se amesteca uleiul, otetul, zaharul, sarea piperul, dafinul si se adauga pasta de tomate si se dau la fiert. Cand da in clocot se adauga gogosari cat cuprinde sosul si se lasa sa fiarba la foc mic cam 10 min pana cand gogosarii inmoaie putin



.  




Se scot gogosarii din sos si se adauga alta portie pana cand se epuizeaza cantitatea de gogosari pregatita. Se introduc apoi in borcane si se completeaza cu sosul ramas.
Deasupra pt un plus de aroma vom presara usturoiul si patrunjelul tocate marunt. 



Se inchid ermetic borcanele si se sterilizeaza la cuptor 50 min.

Secret: La fierbiere folositi o oala adanca, daca nu vreti sa va redecorati bucataria in picatele rosii.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

    Retete populare