marți, 20 septembrie 2011

Reteta tort cu crema de cacao si fructe

Reteta tort cu crema de cacao si fructe

Daca vine ziua de nastere a cuiva din familie si nu mai stii ce tort sa pregatesti iti propun o reteta combinata cu frisca, crema de cacao si fructe.

Ingrediente:

1 blat tort
diverse fructe (eu am ales banane, piersici din compot si mure)

Pt crema: 

3 oua
6 linguri de zahar
1 pachet de unt
2 linguri cacao
esenta rom


Pt frisca:

400 ml smantana, 
4 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat


Mod de preparare:


Se prepara mai intai crema astfel: Intr-un vas  se amesteca bine ouale, zaharul si cacaoa ,se trece vasul pe bain-marie si se bate cu telul pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa la racit  si dupa 10 min se adauga untul adus la temperatura camerei si esenta de rom si se amesteca cu mixerul.
Se da la frigider.



Smantana pt frisca  trebuie sa fie rece (tinuta cam 8 ore la frigider). Se bate mai intai la viteza mica fara zahar, cand incepe sa se ingroase se adauga zaharul pudra si cel vanilat si se bate pana la consistenta dorita pt ornat. Frisca se da la frigider pana la ornare.



Blatul se separa, se insiropeaza mai intai prima parte cu siropul de la compotul de piersici(daca alegeti ale fructe puteti face un sirop: jumatate cana apa, 2 linguri zahar se pun la fiert, dupa racire se dauga esenta de rom). Se aseaza primul blat pe un platou, se intinde peste el jumatate din crema de cacao, se insiropeaza al doilea blat si se adauga restul de crema. Acum e momentul sa se adauge niste fructe. (Eu am ales banane).


Se insiropeaza pe ambele parti si ultimul blat si se aseaza deasupra.
Se orneaza cu frica si cu fructe dupa imaginatie.
Se da la rece pana la servire.


Secret: 
Daca alegeti ca si mine blat din comert, insiropati numai putin blatul (trebuie totusi insiropat),,. daca folositi prea mult sirop se va flescai.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare