luni, 3 octombrie 2011

Reteta - Ciorba radauteana

Reteta - Ciorba radauteana

Pt cei care nu suporta gustul de burta si n-au avut pana acum curaj sa incerce o ciorba de burta, propun reteta de ciorba radauteana, o ciorba asemanatoare la gust doar ca mai slaba.

Ingrediente:
- 500g piept pui,
- 2 morcovi,
- 1 ceapa,
- 1 telina mica,
- 1 ardei rosu,
- 200 g smantana,
- 2 galbenusuri ou,
- 3-4 catei usturoi,
- 1 legatura patrunjel,
- sare, piper
- otet sau lamaie pentru acrit,

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala (carnea de pui este purtatoare de Salmonella)si  se pune  la fiert in 4l  apa cu 2 linguri sare. Se ia spuma, iar cand nu se mai formeaza spuma se adauga legumele curatate si taiate in bucatele mici.


Cand legumele sunt aproape fierte, se scoate  pieptul de pui  se taie fidelute si se adauga inapoi in ciorba.

Se adauga piperotet sau zeama de la 1 lamaie  dupa gust (otet se mai poate adauga in momentul serviri, in farfurie). Se mai lasa 5 minute, pana dau in primul clocot. Oala se ia de pe foc.
Se bat bine galbenusurile cu smantana si usturoiul pisat si se adauga supa(aprox jumatate din cantitatea de supa). Se adauga apoi in oala si se amesteca bine.
Se adauga patrunjelul tocat fin si se acopera oala, se mai lasa 30 min acoperita pana la servire.



Secret: ca sa nu vi se branzeasca ciorba trebuie sa procedati astfel: luati ciorba de pe foc, dupa 10 min adaugati din oala in bolul cu samantana batuta cu galbenusurile cate un polonic de ciorba amestecand continuu, pana ati adaugat aprox jumatate din cantitatea de ciorba, abia apoi adaugati amestecul peste ciorba din oala.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare