marți, 11 octombrie 2011

Reteta - Ciorba de peste

Reteta - Ciorba de peste

Va dezvalui reteta ciorbei de peste asa cum am mancat anul acesta in delta. Din ce am putut fura de la fetele care au gatit si din ce am dedus si eu iata reteta:

Ingrediente: 

1 kg peste 
morcov,  
o ceapa mare,
1-2 ardei grasi,
4 rosii  

4 cartofi
otet,

patrunjel,
leustean,
ulei,
sare


Mod de preparare:



Se curata si se spala pestele. Eu am folosit capuri si cozi de stiuca dar iese f buna daca aveti la dispozitie mai multe feluri de peste: pe langa stiuca si crap, biban, somn.

Se toaca ceapa, morcovul si ardeii. Ceapa se pune la calit in ulei, cand e translucida se adauga morcovii si ardeii. Rosiile se decojesc, se toaca si se adauga si ele peste legumele calite. 

Acum se adauga 3 l apa. Cand incepe sa fiarba se adauga cartofii taiati mare si se sareaza ciorba dupa gust. Ar trebui sa fie un pic sarata deoarece va mai trage si pestele sare.
Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga pestele si nu se mai amesteca in ciorba, deoarece bucatile de peste sunt fragile si se rup.

In maxim 15-20 min pestele trebuie sa fie fiert. Se adauga otet dupa gust (eu am pus 150 ml, fiecare cat de acru prefera).Se opreste focul adaugam patrunjelul si leusteanul tocate marunt si mai lasam 10 min.



Secret: Daca vrei sa mancati ciorba ca-n Delta procedati astfel: se scoate pestele pe un platou (cu spumiera, cu grija sa nu se farame) si se serveste cu mujdei de usturoi.
Apoi se serveste zeama, cu mujdei si ardei iute.
Normal nu trebuie sa lipseasca mamaliga.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Retete populare