marți, 20 decembrie 2011

Reteta ciocolata de casa

Reteta ciocolata de casa

Unul din dulciurile adorate de mine, pe vremea cand de sarbatori inca se mai faceau dulciuri in casa era ciocolata de casa, cu foi de napolitata sau taiata cubulete era deliciul copilariei mele.
Iata si reteta:

Ingrediente:
500 de grame de lapte praf
500 de grame de zahar
200g de unt sau margarina pt prajituri
150 ml de apa
2 plicuri de zahar vanilat
70 de grame de cacao neagra
100 g miez nuca
esenta de rom


Mod de preparare:
Intr-un vas se pune la fiert apa si zaharul, se fiebe pana obtinem un sirop aramiu, asfel ca daca punem cateva picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece se formeaza margelute.

Cand siropul este gata, se da la o parte de pe foc si se topeste in el untul sau margarina.

Se adauga jumatate din laptele praf , apoi cacaua si restul de lapte praf. Atat cacaua cat si laptele praf se adauga prin cernere ca as evitam formarea de cocoloase.

Se praseste putin miezul de nuca in cuptor numai cat sa capete gust si apoi se decojesc si se taie  miezurile in jumati.

La final adaugam esenta de rom, zaharul vanilat si miezul de nuca un pic prajit in prealabil.



Ciocolata asfel obtinuta o turnam intr-o tava, ca sa ia o forma regulata. Cat e inca calduta se taie cubulete dupa care se da la rece.



Secret: Cu cat siropul de zahar este mai legat cu atat ciocolata rezultata va fi mai densa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare