joi, 15 decembrie 2011

Reteta pelincile Domnului

Reteta pelincile Domnului

O reteta potrivita pt  postul Craciunului gustoasa si sanatoasa este cea de pelincile Domnului, sau scutecele Domnului, sau turte pt varianta cu nuca iar pt varianta cu canepa avem denumirea de julfa.
Va propun mai jos varianta cu nuca.


Ingrediente: 

Pentru turte: faina, sare, apa
Pentru umplutura: miez de nuca, zahar, esenta vanilie, lamaie si portocala rasa


Mod de preparare:
Intr-un vas de aprox 3l se framanta din faina, sare si apa  aluatul cu o consistenta solida si se lasa la rece 20-30 minute.

Aluatul se intinde foi subtiri  care se coc pe plita sau pe fundul tavii de la aragaz pana devin crocante.
Turtele coapte de cu seara se lasa pana a doua zi dupa pranz pe un prosop la uscat intr-o camera cu temperatura uscata.

A doua zi se amesteca miezul de nuca usor prajit dat la masina, zaharul, lamaia si portocala rasa, precum si esentele de rom si vanilie.

Turtele la muiat in apa fierbinte si se scot treptat cand sunt foarte bine muiate.

Pe un platou punem un strat de turte, apoi presaram nuca, zaharul si celelalte si tot asa... Adaugam straturi-straturi pana cand ajungem  la 5-7 cm cu turte.

Se lasa la rece minim 5 ore si se serveste rece.

Secret:  Dupa asamblare lasati turta la rece acoperita cu celofan si presata cu o greutate, ca sa se inmoaie si preseze mai bine.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Turtele se fac inainte de Ignat, pt ca atunci se taie porcii si turtele vor fi pangarite!

Trimiteți un comentariu

Retete populare