miercuri, 28 decembrie 2011

Reteta peste la cuptor

Reteta peste la cuptor

Ingrediente:
1 kg peste(de orice fel)
1.5 kg cartofi
100 ml ulei
1 legatura marar
4 cepe
2 ardei gras
1 lingura condiment tip vegeta
1 lamaie
sare si piper dupa gust


Mod de preparare:
Se curata pestele se taie bucati si se spala apoi se presara marar, sare,piper si condiment.
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete, se pun la fiert in apa cu sare si se lasa sa dea in c;ocot 5 minute.
Ceapa curatata se taie fideluta, se caleste in ulei dupa care se adauga si ardeiul taiat.
Intr-o tava se pun cartofii peste care se aseaza ceapa si ardeiul calite, iar deasupra se pune pestele. Se toarna o cana de mica de apa si se da totul la cuptor pentru 10-15 minute. Se serveste cald  si feliute de lamaie.

Secret: Este bine sa pregatim termic legumele inainte sa le introducem la cuptor impreuna cu pestele deoarece pestele are un timp de coacere mai mic decat legumele, astfel nu riscam nici sa  uscam pestele, nici sa lasam legumele crude. Nu uitati de marar, da o aroma aparte pestelui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare