duminică, 11 decembrie 2011

Reteta prajitura cu mere

Reteta prajitura cu mere

In perioada de iarna putei incerca mai multe variante de prajituri cu mere. Daca v-ati plictisit de aceiasi reteta iata o varianta deosebita pt variatie.

Ingrediente:

6 mere mari
4 oua
125g unt
200g zahar
200ml lapte
400g faina de grau
1 praf de copt
scortisoara
esenta vanile
coaja de lamie

Mod de preparare

Se separa ouale si albusul se bate spuma.

Untul se aduce la temperatura camerei pana se inmoaie si se freaca cu zaharul pana se ajunge la o consistenta pufoasa acum se adauga galbenusurile.



Se incorporeaza cate putin lapte si  putina faina pana la terminarea cantitatilor avand grija sa se pastreze consistenta pufoasa. Se adauga praful de copt, esenta de vanile si coaja rasa de lamaie.
Se adauga albusurile batute spuma se amesteca pana se incorporeaza complet. Se varsa aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deasupra se aseaza merele curatate si  taiate felii mai groase.  Se presara deasupra scortisoara macinata.



 Se introduce in cuptorul preincalzit pt 30 min la 160 grade.

Cand este gata se presara deasupra zahar vanilata si se serveste calda sau rece.




Secret: Pt ca prajitura sa iasa buna aveti grija sa pastrati consistenta pufoasa pe toata durata prepararii.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare