vineri, 6 ianuarie 2012

Friptura de pui cu cimbru la cuptor

Friptura de pui  cu cimbru la cuptor 

Ingrediente:
1 pui mare pentru grill
150 grame de unt gras
2 linguri de muştar
1 lingură de cimbru uscat
6 căţei de usturoi
sare si piper

Mod de preparare:

Se spala bine puiul grill.
Se zdrobesc căţeii de usturoi, necurăţaţi, cu dosul cuţitului.
Se amesteca 100 de grame de unt adus la temperatura camerei cu muştarul şi cimbrul uscat.
Se desface un pic pielea de pe pieptul puiului şi se strecoara pe sub piele amestecul de muştar şi unt.
Se condimenteaza puiul cu sare si piper pe interior şi exterior şi se unge cu restul de unt.
Se introduc căţeii de usturoi în interiorul puiului.
Intr-o tavă,se aseaza puiul se acopera cu o folie de aluminiu şi se introduce in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 45 de minute.
Se scoate folia de pe pui şisi se mai rumeneste încă 20 de minute pentru a prinde culoare.
Puiul cu muştar şi cimbru se serveşte fierbinte cu garnituri diverse şi salată.

Secret: La aceasta fripturi secretul consta in untul strecurat sub pielea păsării pentru a se topi şi impregna în carne în timpul procesului de gătire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare