joi, 26 ianuarie 2012

Reteta cartofi umpluti

Reteta cartofi umpluti

Ingrediente:
- 2 cartofi mari (cca 1 kg) lungi şi groşi,
- 100 g salam sau parizer,
- şuncă sau carne afumată fiartă sau orice came friptă sau fiartă,
- 50 ml smîntină,
- un ou,
- 50 g brinză telemea rasă,
- o ceapă,
- 50 g unt sau untdelemn,
- sare, piper, pătrunjel sau mărar.

Mod de preparare:
Cartofii se fierb cu coajă, 30—40 minute, în apă clocotită puţin sărată, ca să nu se zdrobească la fiert.
Cînd sînt aproape reci, se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi pe lungime.
Se scobeşte miezul cu linguriţa, ţinînd jumătatea de cartof în palmă, ca să nu se rupă marginea care trebuie să rămînă de 1 cm grosime.
Carnea, salamul, sunca se toacă mărunt, se amestecă cu ceapa tăiată mărunt şi călită 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, cu oul crud, un vîrf de cuţit piper, 1/2 linguriţă sare şi cu mărarul sau pătrunjelul.
Compoziţia se împarte în jumătăţile de cartofi care se acoperă cu miezul; deasupra se presară brînza rasă şi cîteva picături de untdelemn.
Se dau la cuptor cu 15 minute înainte de servire.
Secret: Cartofii umplut merg foarte bine cu sos Bechamel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare