marți, 24 ianuarie 2012

Reteta chiftele din carne

Reteta chiftele din carne

Ingrediente:
- 1/4 kg carne,
- 50 g franzelă,
- 50 g ceapă,
- 3 — 4 cătei de usturoi,
- un ou,
- piper,
- frunze pătrunjel si mărar,
- untdelemn,
- sare fină.

Mod de preparare:
Chiftelele se pot prepara din carne de porc slabă sau chiar mai grasă, dacă se amestecă cu carne de viţel sau de vacă sau cu piept de pasăre.
Carnea daca este cumparata tocata se mai trece odata prin maşina de tocat, împreună cu franzela muiată, o clipă, în apă rece şi bine stoarsă şi cu ceapa tăiată mărunt şi călită, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La tocătură se adaugă oul crud, un vîrf de cuţit cu piper, 1/2 linguriţă cu sare fină, usturoiul tăiat mărunt, pătrunjelul si mărarul tăiat mărunt; se amestecă bine.
Pe o foaie de nailon se pun 1—2 linguri făină sau pesmet, se ia cîte o linguriţă cu virf din compoziţie, se trece prin făină sau pesmet şi se formează chiftele rotunde şi turtite cu grosimea de circa 1 1/2 cm. Se pregătesc toate şi se lasă pe foaia de nailon. Se înfierbîntă tigaia fără grăsime, 3—4 minute, la foc mijlociu , se pune apoi untdelemn într-un strat de 1/2 cm şi, imediat, se aşază chiftelele, unele lîngă altele, cîte încap, neînghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se întorc pe partea cealaltă (focul să fie potrivit). Cînd sînt gata, se scot cu furculiţa şi, imediat, se înlocuiesc cu altele, pe măsură ce se prăjesc. Prăjirea trebuie să dureze circa 10 minute pe fiecare parte.
Secret: Puteti pastra chiftelele  calde, pe un vas cu apă fierbinte, acoperite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare