luni, 23 ianuarie 2012

Reteta ciorba taraneasca

Reteta ciorba taraneasca

Ingrediente:
- 300—400 g piept de vacă sau de porc mai grasă,
- radacina de morcov, pătrunjel, ţelină (total 200g),
- o ceapă,
- 2 ardei graşi,
- 3 roşii,
- 2 cartofi,
- o lingură cu mazăre boabe (proaspătă),
- 10—12 păstăi de fasole verde,
- borş sau altă substanţă acră,
- frunze patrunjel sau leustean,
- sare.

Mod de preparare:
Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 21 apă rece cu o linguriţă rasă de sare; se fierb cca o oră, la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.
Zarzavatul, ardeii şi ceapa, tocate marunt, se călesc, 2 minute, cu 2 linguri'de untdelemn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.
Cînd carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi in cuburi mici, şi roşiile (dacă se poate, curăţate de coajă), tăiate în felii de 2 cm grosime.
Ciorba'se fierbe încă 15 minute, ca să se inmoaie şi cartofii, apoi se adaugă borşul sau altă substanţă acră, completand lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust.
Se lasa sa mai fiarbă cîteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
Secret: Inainte de a pune carnea la fiert se tine in apa rece 20 min si abia apoi in acea apa se pune la fiert.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare