miercuri, 11 ianuarie 2012

Reteta clatite pufoase

Reteta clatite pufoase

Ingrediente - Reteta clatite pufoase:


1 ceasca faina,
2 oua,
1 apa minerala,
un praf de sare,
2 lingurite de zahar,
2 lingurite ulei,
ulei pt prajit clatitele


Mod de preparare - Reteta clatite pufoase:


Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si apa minerala. Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele; se mai adauga 2 lingurite de ulei, amestecand intr-una. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca 20 min.

Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte, pe foc potrivit. Se toarna putin ulei in  tigaie, se uniformizeaza pe fundul acesteia, se toarna un polonic de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.

Se fac pe rind toate clatitele, punindu-le intr-o farfurie una peste alta, cu capac, sa nu se usuce. Din cind in cind, se amesteca bine compozitia din castron, sa nu ramina prea groasa la fund; in acest caz se poate subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtirele si din 2 oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pana la 20 de buc.

Cand toate sunt gata, se pot umple cu dulceata, braza dulce, gem sau crema de ciocolata.
Secret: Nu folositi la compozitia de clatite lapte, ci doar apa minerala, sau apa minerala amestecata in proportii egale cu laptele, doar cu lapte clatitele vor iesi tari.

1 comentarii:

rs gold spunea...

These are generally so lovely! I really like your site. Constantly some thing wonderful! continue producing. would like you all the most effective!lol.
buy runescape gold
Cheap FFXIV Gil

Trimiteți un comentariu

Retete populare