luni, 23 ianuarie 2012

Reteta escalop de vitel

Reteta escalop de vitel

Ingrediente:
- 500 g carne de vitel, (capac),
- 3—4 linguri ulei,
- o linguriţă cu vlrf de muştar,
- 100 ml smantana,
- 1/2 lingura făină,
- un varf de cuţit piper,
- un varf de linguriţă sare.

Mod de preparare:
Carnea se curata de pieliţe,se taie în felii de 1 cm grosime, se bate puţin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca fibrele musculare să se rupă (să nu se strîngă la prăjit).

Şniţelele piperate puţin se trec bine prin făină, se bat între palme ca să se lipească cît este necesar (să absoarbă lichidul de la suprafaţă), iar restul se scutură, ca să nu se verse în grăsime şi să se ardă. Se pregătesc toate bucăţile.
Tigaia se înfierbîntă fără grăsime, 3 — 4 minute, la foc mijlociu, apoi se pune uleiul într-un strat de 1/2 cm care se va înfierbîntă în cîteva secunde.
Se aşază, imediat, bucăţile de carne şi se prăjesc la foc mijlociu.
Cind toate sînt prăjite, în grăsimea rămasă (sau alta, dacă aceasta s-a ars), se pune, imediat, puţină apă, ca să nu se ardă. Se freacă muştarul cu făina, smîntîna şi sarea, amestecîndu-se apoi cu sosul din tigaie şi lăsînd să fiarbă cîteva clocote ca să se lege. Dacă este nevoie, sosul se diluează cu apă, ca să fie ca o smîntînă subţire.
La servire, sosul se toarnă peste şniţelele aşezate pe platou, alături de piure de cartofi, garnitură de orez, sau de soteuri din legume.
Secret: Carnea de viţel este o carne fadă, de aceea aceste şniţele se servesc cu sos condimentat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare