luni, 30 ianuarie 2012

Reteta fursecuri fine cu vanilie („Capriees des dames")

Reteta fursecuri fine cu vanilie („Capriees des dames")

Ingrediente:
- 100 g făină,
- 100 g unt,
- 100 g zahăr pudră,
- 2 ouă mari (60 g bucata),
- 1 plic cu zahăr vanilat,
- 10ml rom (1 lingurita).

Mod de preparare:
Intre-un vas se bat albuşurile spuma cu furculiţa, se adaugă zahărul pudră şi romul, se bat încă două minute, pînă cînd se topeşte zahărul şi se moaie spuma puţin şi, apoi, se pun gălbenuşurile şi untul moale tinut la tempertura camerei sau topit (dar rece). Compoziţia se amestecă de 4—5 ori, prin răsturnare, apoi se pune toată făina, se amestecă bine, tot cu furculiţa, prin răsturnare, pînă cînd se încorporează (chiar dacă dispare spuma). Compoziţia va fi moale şi puţin spumoasă.
Se ia cu lingurita numai din marginea compoziţiei (fără să se mai amestece în compoziţie, pînă la sfirşit) cîte jumatate linguriţă (cît o măslină mică) şi se pune în tava tapetată cu margarină solidă şi făină.
Distanţa între fursecuri trebuie să fie de 3 cm, deoarece, la copt, se lăţesc ca nişte monede.
Se pun in cuptorul preincalzit 12—15 minute, la foc mijlociu, pînă cînd se rumenesc puţin.
Dupa ce s-au copt, se scoate tava şi, repede, se trece cu cuţitul pe sub ele, cît sînt fierbinţi; dacă se răcesc puţin, se vor lipi de tavă, vor deveni foarte crocante şi se vor zdrobi. în caz că fursecurile se zdrobesc, tava se pune pe plita caldă, sau la aragaz pe un disc mai gros din metal, sau se introduce din nou în cuptor, unde se lasă un minut (cu uşa cuptorului închisă) şi, apoi, chiar la uşa cuptorului, se trece cu cuţitul pe sub toate, ca să se dezlipească şi, apoi, se scot din tavă.
Se pot orna cu glazura de cacao sau ciocolată, cum s-a arătat în reţeta precedentă. Se pot lipi cate doua cu marmelda sau crema de tort.
Secret: Simple şi neumplute, fursecurile se pot păstra mai mult timp (circa 2 luni) în cutie de carton, bine închisă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare