vineri, 13 ianuarie 2012

Reteta rulada din piept de pui

Reteta rulada din piept de pui

Ingrediente:
-300-500g piept de pui;
-1 ardei gras rosu(mare);
-8-10 bucati masline negre, fara samburi;
-2 morcovi fierti;
-sare;
-piper;
-patrunjel verde, tocat;
-150-200g cascaval ras;
-1-1.5 plic gelatina alimentara, granule;
-2oua;

Mod de preparare:
Se macina, prin masina de tocat, pieptul de pui, iar ardeiul, morocvul si maslinele se taie cubulete mici.

La acestea, se adauga ouale, casavalul ras, patrunjelul verde, tocat, gelatina(asa cum este in plic, nedizolvata) se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust.

Se pune compozitia pe o folie transparenta, alimentara, se ruleaza, se inchid foarte bine capetele , se pot face mai multe rulade mai mici ca sa se fiarba mai usor.

Se inveleste apoi, in folie de aluminiu, legand cu ata capetele, foarte bine.

Punem rulada astfel pregatita intr-o cratita cu apa rece, sa fiarba, pe foc moderat, 20-25 min. din momentul cand apa incepe sa clocoteasca.

Se scoate, se taie la un capat ambele folii si se pune rulada pe un plan inclinat, la scurs.

Apoi, se arunca foliile in care am fiert si se repune in folie tranparenta, curata.

Se da la frigider, pana a doua zi, cand se poate servi, feliata.

Secret: 
Chiar daca sunteti fan al maslinelor, nu puneti mai multe in compozitie pentru ca inegreste rulada si capata un aspect neplacut (de gri-murdar)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare