sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Reteta supa-crema de cartofi

Reteta supa-crema de cartofi

Ingrediente:
- 2l supă de carne sau de oase fiartă cu zarzavat, sau numai de zarzavat strecurată,
- 500g  cartofi,
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 ceapa
- un ou,
- 100 ml smîntină,
- 20 g unt,
- zeama sau sare de lămaie,
- 1 legatura pătrunjel,
- sare.

Mod de preparare:
Cartofii, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici, se fierb împreuna cu morcovul, ceapa si telina curatate in supa de carne sau de zarzavat.

Cand sunt fierte legumele se paseaza.
Dacă s-au fiert in apă simplă, se pune o linguriţă cu „Vegeta" care dă un gust plăcut.
Peste legumele pasate se adauga din supa pana ajungem la consistenta dorita.

Supa rezultată se pune să dea în clocot, apoi se ia de pe foc şi, aşa fierbinte, se drege; un gălbenuş de ou se freacă cu smîntîna şi cu o lingură de apă rece, se adaugă puţină supă fierbinte, apoi se toarnă în restul de supă şi se amestecă.
Se sărează şi, facultativ, se acreşte cu zeamă de lămîie, după gust. Pentru aromă şi gust, se adaugă pătrunjel tăiat mărunt şi cîteva bucăţele de unt deasupra.
Se serveşte simplă sau cu crutoane din franzelă prăjită.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare