joi, 19 ianuarie 2012

Reteta supa de carne

Reteta supa de carne

Ingrediente:
- 500g carne de vacă, găină sau curcă,
- 2 morcovi,
- 1 radacina pătrunjel,
- 1 ţelină,
- 1 ceapă mare (100 g),
- 4 l apă,
- o linguriţă sare,
- jumatate de gulie,
- 10 boabe de piper,
- o linguriţă cu virf „Vegeta".

Mod de preparare:
Pentru supă de carne este mai indicată carnea de pasăre mai bătrînă sau de vită, chiar cu multe oase (spate), sau cu pieliţe. Dacă se pregăteşte şi rasol, atunci se va pune carne în funcţie de numărul persoanelor.
De la carnea ele vită, cea mai bună parte pentru rasol este antricotul, impregnat cu grăsime, sau muşchiul fraged (de la rinichi), sau rasolul alb.
De la găină sau altă pasăre, se vor folosi pentru supă părţile cu mai mult os (spatele, capul, labele) şi pipota, iar pentru rasol, părţile cu mai multă carne.

Carnea se pune in oala cu apa cu o linguriţă rasă de sare, oala se aşază pe foc şi, după ce apa a început să dea în clocot, se fierbe la foc mic, cca o oră, adăugîndu-se apoi zarzavatul curăţat şi tăiat în sferturi mici şi boabele de piper.

Supa trebuie să fiarbă 2—3 ore ca să se înmoaie carnea; dacă aceasta este mai bătrînă, se va fierbe chiar şi mai mult, completand apa cand scade.
Dacă se foloseşte carne de pasăre mai tînără, zarzavatul se adaugă imediat ce a dat supa în clocot.
Cand zarzavatul este fiert  supa se ia de pe foc si se seveste fierbinte.
Daca se doreste, pt consistenta se adauga in supa taitei de casa sau din comert si se mai lasa la fiert pana la 10 min in functie de sortimentul ales.


Secret:Carnea, dacă este destinată numai ca să se obţină o supă substanţială şi gustoasă, se pune în apă rece (cu care se va pregăti) şi se lasă cel puţin 15 — 20 minute, înainte de a se da la fiert.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare