miercuri, 11 ianuarie 2012

Reteta tochitura moldoveneasca

Reteta tochitura moldoveneasca

Ingrediente: 
500 g carne de porc
2 carnati( de preferat afumati)
ulei
1 pahar cu vin
3-4 catei de usturoi
sare, piper macinat
200 g branza (oaie, vaca , capra.....dupa preferinte)

Pentru mamaliga:
malai
apa
sare
putin ulei


Mod de preparare:
Se taie cubulete potrivite carnea de porc;se pune intr-o cratita la prajit cu putin ulei.Cand carnea s-a rumenit se adauga carnatii taiati si ei bucati potrivite.Se mai adauga vinul, usturoiul zdrobit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Lasam pana cand se rumenesc si carnatii iar vinul se evapora.
Separat se prepara mamaliguta.
Cand totul este gata trecem la montatul tochiturii.Asezam pe un platou in mijloc, mamaliga, deasupra ei radem branza iar carnea si carnatii de jur-imprejurul mamaligutei.
Se serveste cu muraturi.

Secret: La noi in familie la reteta de tochitura se adauga ceapa, ii da o duleata aparte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare