luni, 13 februarie 2012

Reteta mancare de cartofi cu carnat afumat

Reteta mancare de cartofi cu carnat afumat

Ingrediente:
- 200 g carnat afumat,
- 700- 800g cartofi,
- 1 ceapă (100 g),
- 50 ml untdelemn,
- boia dulce,
- piper,
- pătrunjel sau mărar,
- sare.

Mod de preparare:
Ceapa, tăiată mărunt, se căleşte în untdelemn, la foc mic, pînă cînd devine lucioasă, fără să se rumenească, se pune, apoi, un vîrf de linguriţă cu boia dulce de ardei sau 1/2 linguriţă cu pastă de ardei, se amestecă de 2—3 ori şi, imediat, se adaugă carnatul tăiat in felii de 1 cm grosime; se amestecă de 4—5 ori şi se stinge cu circa 250ml apă fierbinte.
Cînd clocoteşte apa, se adaugă cartofii tăiaţi in sferturi, se completează apa pînă la nivelul cartofilor, se sărează şi se pune un varf de cuţit cu piper. Se lasă să fiarbă acoperiţi circa 20 minute, ca să se moaie.
Sosul nu se îngroaşă cu făină; va fi foarte gustos cu aromă de afumătură. Cind se ia mîncarea de pe foc, se presară cu pătrunjel sau mărar tăiat mărunt.

Secret: La fel, cartofii se pot pregăti şi cu costiţă sau cu altă carne afumată care se fierbe înainte, pînă cînd se moaie bine; apoi, se stinge cu apă şi se adaugă cartofii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare