luni, 20 februarie 2012

Reteta prajitura cu lamaie

Reteta prajitura cu lamaie

Ingrediente - Reteta prajitura cu lamaie:

- 6 ouă,
- 200 g zahar tos,
- 150 g faină,
- 150 g unt,
- 1 lamaie mare (coaja rasa şi zeama),
- un varf de lingurita sare,
- 50g nuci tăiate cu cutitul,
- zahar pudra vanilat.

Mod de preparare - Reteta prajitura cu lamaie:

Se tapetează o tavă mijlocie (23/33 cm) cu margarină solidă şi făină.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul tos şi 2 linguri cu zeamă de lămaie şi se bat în continuare, pînă cînd se întăresc din nou, ca o zăpadă. După aceea, se pun gălbenuşurile şi untul topit, dar rece, se bat de 4—5 ori, se adaugă făina şi se amestecă, uşor, cu telul, prin răsturnare, de 9—10 ori, ca sa se încorporeze făina, dar nu prea mult, ca să nu se piardă aerul din albuş. Compoziţia se deşartă in lungul tăvii (se curăţă repede de pe vas cu lopăţica), se nivelează şi se presară cu nucile tăiate în felii groase şi tocate puţin cu cuţitul.

Tava se introduce în cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, unde se lasă circa 30 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute; apoi, tava se poate întoarce în cuptor, dacă acesta nu coace uniform, sau se mai reduce focul, dacă prăjitura se rumeneşte prea tare.
Prăjitura se lasă în tavă să se răcească, se pudrează cu zahăr pudra vanilat şi se taie în pătrate, romburi sau semilune, cu forma din tablă subţire (cu care se taie gogoşile).

Secret: Se poate pune o linguriţă rasă cu praf de copt în făină şi neapărat coaja rasă fin de la o lămîie mare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare