sâmbătă, 11 februarie 2012

Reteta pui cu smantana si hrean

Reteta pui cu smantana si hrean

Ingrediente:
- 1 pui de cca 1 kg,
- 500g zarzavat de supa (morcovi, patrunjel, telina, ceapa),
- 1 hrean,
- 400— 500 ml smantana groasa, proaspata,
- o linguriţă mustar,
- 1/2 lingurită sare fina,
- 2 linguri zeama de lamaie,
- 1 lingurita zahar,
- pătrunjel taiat mărunt.

Mod de preparare:
Zarzavatul curăţat, tăiat în sferturi, se pune la fiert într-un vas, în 2 1 apă clocotită. Puiul bine curăţat se adaugă întreg in supa clocotită, ca să se coaguleze repede carnea la suprafaţă, formîndu-se un strat întărit care nu va permite sucului cărnii să se scurgă în supă (carnea nu va rămîne seacă). Se pune şi o linguriţă rasa cu sare sau o linguriţă cu „Vegeta", chiar de la început, ca să se adune spuma şi se lasă să fiarbă la foc mic, circa o oră. Se încearcă dacă puiul este fiert, Inf'igînd furculiţa în piept; dacă aceasta intră cu uşurinţă, vasul se ia de pe foc. Puiul se lasă să se răcească în supă. După aceea, toată carnea se desprinde de pe oase şi se taie în cubuleţe (supa care a rămas se va folosi ca orice supă de carne).

Smantana se amestecă cu 2 linguri hrean ras pe razatoarea cu gauri mici; se dă gust mai picant cu muştar şi se adaugă sare fină, zeamă de lămaie şi o linguriţă cu zahăr.
Se amestecă toate ingredientele şi apoi cu carnea.

Secret: Salata se aşază pe un platou cu margine mai înaltă, se nivelează, se presară cu pătrunjel tăiat mărunt şi se ţine la rece 1—2 ore. Se serveşte ca fel întîi, este foarte racoroasa.

1 comentarii:

cazare spunea...

reteta e spectacol! adica nespus de buna..

Trimiteți un comentariu

Retete populare