sâmbătă, 25 februarie 2012

Reteta rosii umplute cu ciuperci

Reteta rosii umplute cu ciuperci

Ingrediente:
- 10 roşii de mărime mijlocie (cca 1 kg),
- 500g ciuperci
- o ceapă (50 g),
- 50 g orez,
- untdelemn,
- piper,
- sare,
- pătrunjel.

Mod de preparare:
Se aleg roşii rotunde şi de aceeaşi mărime: se spală, li se taie cîte un căpăcel (în partea codiţei) care se lasă prins într-o parte şi apoi li se scoate miezul cu linguriţa.

Ceapa tăiată mărunt se căleşte un minut, la foc mic, în 3 linguri cu untdelemn, adăugînd apoi ciupercile bine spălate şi tăiate în felii, o linguriţă rasă de sare şi un virf de cuţit cu piper, lăsind să fiarbă în continuare acoperite, pînă cînd scade apa lor şi sînt bine fierte, sau adăugind cîte puţină apă pînă cind se moaie
Atunci, se adaugă orezul (spălat şi scurs), 250 ml apă, o linguriţă cu virf pătrunjel sau mărar tăiat mărunt, o linguriţă cu „Vegeta" sau sare după gust, lăsind să fiarbă în continuare îa fel, pînă cînd scade apa şi orezul este fiert.

Cu această compoziţie se umplu roşiile, modelînd din umplutură un virf conic, care să depăşească înălţimea roşiilor cu 3 cm; pe aceasta se va propti căpăcelul care va acoperi umplutura numai pe jumătate. Se aşază roşiile una lîngă alta într-o cratiţă unsă bine cu 2—3 linguri untdelemn; miezul scos din roşii se pune de jur împrejurul lor, adăugîndu-se circa 150 ml apă, o jumătate de linguriţă cu sare, o linguriţă rasă de zahăr.

Cratiţa se introduce în cuptor cu 20 minute înainte de servire, ca să se moaie puţin roşiile şi să se formeze sosul.

Secret: Se servesc fierbinţi, cu  pătrunjel tăiat mărunt, ca fel intai.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare