miercuri, 15 februarie 2012

Reteta spanac cu smantana

Reteta spanac cu smantana

Ingrediente - Reteta spanac cu smantana:

- 500g spanac,
- 30g unt,
- 150ml smîntînă,
- 30g pesmet,
- 3 căţei de usturoi,
- untdelemn,
- sare.

Mod de preparare - Reteta spanac cu smantana:

De la spanac se folosesc frunzele. Acestea se spală într-un vas cu multă apă agitandu-se cu mina ca să se cureţe de nisip, pămînt şi larve. Frunzele, se scot întotdeauna din apă, nu se scurge apa de pe ele, pentru a nu rămîne impurităţi sub frunze. Se consideră bine spălate, cînd în ultima apă, nu mai rămîne nisip pe fundul vasului. Se rup apoi frunzele (fără codiţe), care se mai pot spăla într-o apă pentru verificare
Spanacul se fierbe 20 minute în 250m1 apă clocotită şi apoi se răstoarnă în strecurătoare.
Untul sau 2 linguri de untdelemn se încălzesc puţin într-o ctigaie; se pune usturoiul tăiat mărunt, se amestecă de 2—3 ori, fără să se înfierbînte, apoi se ia de pe foc şi se adaugă spanacul strecurat şi se amestecă bine. Deasupra; se distribuie uniform smîntînă şi apoi pesmetul rumenit, un minut, cu 2 linguri de untdelemn, la foc mic. Nu se amestecă. Mîncarea se dă la cuptor să se înfierbînte cu 10 minute înainte de servire.
Se serveşte, ea garnitură, la fripturi din orice carne, la chiftele, friganele, ochiuri ete.
Secret: In loc de pesmet, se poate presara brînză telemea sau caşcaval ras.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Retete populare