sâmbătă, 4 februarie 2012

Reteta tocana sarbeasca cu carne de pui

Reteta tocana sarbeasca cu carne de pui

Ingrediente - Reteta tocana sarbeasca cu carne de pui:

- 500g carne pui,
- 500g ardei grasi,
- 500g rosii,
- 150g orez,
- o ceapa,
- 100 ml untdelemn,
- Condimente: sare, piper, frunze de telina şi patrunjel.

Mod de preparare - Reteta tocana sarbeasca cu carne de pui:

Ceapa se toaca marunt si se caleste un minut intr-o cratita in care s-a incins untelemnul. Se adaugă carnea tăiată în bucăţi. Se amestecă ca să se coaguleze la suprafaţă, adăugind 1/2 linguriţă cu sare sau o linguriţă cu „Vegeta" şi 2 - 3 linguri cu apă. Se fierbe acoperită, la foc mic (nu direct pe flacără), sau la cuptor, tot acoperită, adăugind cîte puţină apă, pînă cînd se moaie bine. Dacă se pune apă multă, cît să o cuprindă, carnea capătă gust de fiert (rasol).
Carnea de pui fierbe în 30—40 minute.
Cînd carnea este moale, se adaugă orezul curăţat, spălat şi bine scurs, ardeii  si  roşiile tăiate în felii de 2 cm şi circa 400 ml apă.
 Pentru gust bun se pune o linguriţă cu virf de condiment tip „Vegeta" sau, în lipsa acesteia, o frunză de ţelină tăiată mărunt şi un virf de cuţit cu piper, potrivindu-se gustul cu sare, chiar de la început; orezul va căpăta aromă şi gust prin absorbirea lichidului. După aceea, se amestecă imediat, ca toate ingredientele să fie împărţite uniform in cratiţă, lăsînd să fiarbă acoperite, la foc mic (nu direct pe flacără), fără să se mai amestece, ca să nu se terciuească, sau se fierb la cuptor, tot acoperite circa 30 minute.
Mincarea presărată cu pătrunjel tăiat mărunt, se serveşte caldă.

Secret: La 150g orez avem nevoie de 750 ml apă pt ca acesta să fiarbă fără să se terciuiască,in acest caz roşiile vor lăsa şi ele lichid la fiert (să se completeze pînă la 750 ml). In caz că au fost roşii mai puţine, se completează cu apă sau eu suc de roşii, sau cu puţină pastă de roşii şi apă, ca mincarea să aibă şi acreala necesară.
Reteta tocana sarbeasca cu carne de pui , Reteta tocana sarbeasca cu carne de pui , Reteta tocana sarbeasca cu carne de pui

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare