duminică, 11 martie 2012

Reteta friptura de vita la tava

Reteta friptura de vita la tava

Ingrediente:
- 1 kg carne macră,
- 3 cepe mijlocii,
- 1 lingură untdelemn,
- 1 lingură bulion,
- sare.

Mod de preparare:
Se alege came macră de la pulpă sau de la coadă. Se sărează şi se ţine o jumătate de oră.Intr-o tigaie se rumeneşte carnea pe ambele părţi, apoi se toarnă câteva linguri de apă şi se ţine pe foc să fiarbă acoperit 1 ½ — 2 ore, adăugând din când în când puţină apă, până se frăgezeşte. Când carnea este frăgezită, se unge cu untdelemn se aşază într-o tavă cu ceapă tăiată felii subţiri şi cu o lingură de untdelemn şi se dă la cuptor unde se ţine descoperită până se rumeneşte.
Când este gata, se scoate, se taie felii subţiri şi se ţine la cald. Între timp se face repede următorul sos: se scurge grăsimea din tavă, iar în zeama care a rămas, se adaugă 1 — 2 linguri de apă şi puţin bulion de roşii. Se lasă să dea câteva clocote, amestecând cu lingura pentru a se lua toată rumeneala de pe fundul tăvii. Sosul se strecoară şi se toarnă fierbinte peste friptură.
Secret: Se serveşte cu garnitură de macaroane fierte şi opărite cu unt, sau cu cartofi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare