duminică, 11 martie 2012

Reteta pilaf de midii

Reteta pilaf de midii

Ingrediente:
- 2 kg midii,
- 1 pahar de vin,
- 1 ceapă,
- 1 frunză de pătrunjel,
- cimbru,
- dafin,
- 2 căţei de usturoi,
- 1 ceaşcă cu orez,
- 2 linguri unt sau ulei,
- 1 ceapă mică,
- 1 linguriţă bulion,
- sare,
- piper.

Mod de preparare:
Fie că sunt servite cu scoica, fie fără scoică, trebuie mai întâi foarte bine spălate, chiar rase cu cuţitul, ca să nu mai rămână urmă de nisip. Nu se ţin prea mult în apă, ci se spală pe rând una câte una. Scoicile trebuie să fie bine închise. Când sunt întredeschise, se introduce foarte puţin vârful unui cuţit. Dacă se închid imediat, înseamnă că sunt vii, dacă nu se închid, înseamnă că sunt moarte şi trebuie aruncate. După ce sunt bine spălate, se pun într-o cratiţă încăpătoare, nu prea multe odată, pentru a fi cuprinse uniform de căldură. Când sunt vii, midiile se deschid imediat la fiert. Se adaugă  mirodeniile, sarea, piperul şi un pahar de vin alb sau de apă. Se acoperă cratiţa şi se fierb la foc iute. Din când în când se saltă cratiţa, astfel încât să vină toate în contact cu focul. După 10 — 15 minute, toate midiile trebuie să fie deschise, deci gata.Dupa ce au fiert se scoate carnea dinăuntru. Se prăjesc uşor în unt sau în ulei, se adauga o ceapă mică, tăiată mărunt, şi o ceaşcă de orez ales, spălat şi apoi bine uscat. Se sting cu două ceşti din zeama în care au fiert midiile, la care se adaugă, dacă este necesar, zeamă de carne sau apă. Se pune bulionul de roşii, sarea şi piperul. Se dă la cuptor. Când orezul este aproape gata, se pun midiile. Se răstoarnă şi se serveşte fierbinte.
Secret: Ca şi la raci, o primă condiţie la pregătirea midiilor este ca ele să fie cât se poate de proaspete.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare