duminică, 3 iunie 2012

Reteta compot de cirese sau visine

Reteta compot de cirese sau visine

Ingrediente - Reteta compot de cirese sau visine

- 3 kg visine sau cirese sau combinate între ele,
- 1 kg zahăr,
- 3 l apă,
- un plic cu zahăr vanilat.

Mod de preparare - Reteta compot de cirese sau visine

Fructele curăţate de codiţe (acestea se păstrează pentru ceaiuri), se spală şi se aşază crude în borcane, lăsîndu-se un spaţiu liber de 2—3 cm, pînă la gura acestora. Zahărul se dizolvă în apă rece sau călduţă (nu trebuie să fiarbă). Siropul (făcut din apă, zahăr şi vanilie; zahărul şi vanilia amestecate, pînă cînd se topesc fără să se mai fiarbă siropul, sau amestecate pe foc, ca să se topească mai repede şi, apoi, siropul răcit)se toarnă rece pînă la nivelul fructelor, aromele împărţindu-se în fiecare borcan.
Borcanele se leagă şi, apoi, se sterilizează.

Secret:Siropul se poate fierbe în clocot împreună cu vanilia şi, după ce s-a răcit, se toarnă peste fructele aşezate în borcane.

Reteta compot de cirese sau visine, Reteta compot de visine, Reteta compot de cirese, compot de cirese sau visine
Reteta compot de cirese sau visine , Reteta compot de cirese sau visine , Reteta compot de cirese sau visine

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare