vineri, 22 iunie 2012

Reteta dulceata de zmeura

Reteta dulceata de zmeura

Ingrediente - Reteta dulceata de zmeura:

- 1 kg zmeura,
- 1 kg zahăr,
- o lămîie sau 100 g glucoză,

Mod de preparare - Reteta dulceata de zmeura

Fructele coapte, proaspete (neterciuite), se curăţă de frunze, se pun în strecurătoare şi se spală la un jet de apă, de praf şi nisip. Zmeura trebuie să fie foarte proaspătă, altfel se va terciui repede şi-şi va pierde sucul. Fructele spălate se pun, într-o cratiţă de 3—4 1, alternativ cu zaharul şi zeama de lamaie sau glucoza, lăsîndu-le să stea 2—3 ore, ca să-şi lase zeama. Se fierb la foc tare, ca să se lege siropul repede (să nu se terciuiască).
Cînd fructele plutesc în tot siropul , pînă la fundul cratiţei, se ia dulceaţa de pe foc, se adună spuma, se acoperă şi, după ce s-a răcit, se pune în borcane.
Secret: Borcanele se pastreaza in camara cu fundul in sus pt a evita formarea mucegaiului.
Reteta dulceata de zmeura , Reteta dulceata de zmeura , Reteta dulceata de zmeura

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare