miercuri, 6 iunie 2012

Reteta sirop de trandafiri

Reteta sirop de trandafiri

Se aleg petalele de la 50 de trandafiri parfumaţi (pentru dulceaţă), fără să li se taie partea albă. Se fierb în clocote, 10 minute, în 4 1 apă, împreună cu un pacheţel cu sare de lămîie. Zeama se lasă acoperită pină a doua zi, apoi se filtrează prin tifon pe care s-a aşezat un strat subţire de vată. La 1 litru zeamă se pune 1 kg zahăr; se amestecă pe foc pînă cînd se dizolvă zahărul, apoi siropul se lasă să fiarbă în clocote 10 minute, într-un vas mare. Se supraveghează îndeaproape, deoarece spuma care se formează dă repede în foc. Se amestecă în timpul fiertului, ca să dispară spuma. Siropul se toarnă clocotit în sticle , care se vor lega cu celofan, se vor pune în pături şi se vor lăsa astfel pînă a doua zi, ca să se sterilizeze.
Se poate pune 1 si 1/2 kg zahăr la 1l zeamă. Siropul se fierbe numai 10 minute, ca să se distrugă fermenţii, apoi se ia spuma. Se poate turna şi rece în sticle. Acestea se vor lega simplu, deoarece siropul nu va mai fermenta şi nici nu va mucegăi, oricît timp se va ţine dezlegat. Nu trebuie să se astupe cu dopuri care au fost folosite la vinuri, ci numai cu dopuri noi sau cu celofan.

Reteta, Reteta sirop, Reteta sirop de trandafiri, Sirop de trandafiri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare