luni, 18 iunie 2012

Reteta visinata

Reteta visinata

Ingrediente - Reteta visinata:

- 5 kg visine,
- 1/2kg cirese amare,
- 1/2 kg zmeură sau frăguţe,
- 100 ml rom,
- un plic cu zahăr vanilat,
- 1 si 1/2 kg zahăr,
- 1 si 1/2l alcool de 70 grade sau 1 l alcool de 87 grade şi 1l rachiu alb,
- 8—10 picături esenţă de migdale.

Mod de preparare - Reteta visinata:

Intr-o damigeană de 10l se pun visinele, împreună cu cireşele amare şi cu zmeura sau frăguţele (spălate, dar necurăţate de sîmburi); zahărul se presară, la urmă, peste ele. Damigeana se scutură bine, ca să se amestece fructele cu zahărul. Se leagă la gură cu tifon, ca să nu intre musculiţe de fermentaţie şi se lasă la soare 5—6 zile sau numai la căldură, în bucătărie, pînă cînd fructele îşi lasă zeama şi se topeşte bine zahărul, agitîndu-le zilnic. După aceea, se adaugă alcoolul, romul, vanilia si esenta de migdale
Damigeana se astupă bine cu dop şi se lasă la rece două săptămîni, agitînd-o la 2—3 zile.
După acest timp, se poate consuma împreună cu fructele sau fără fructe. Dacă nu se pune suficient alcool, ca vişinata să aibă peste 25 grade, fermenţii care sînt în fructe nu se distrug şi se continuă fermentaţia alcoolică cu degajare de bioxid de carbon care, în cantitate mare, presează atit de mult pe damigeană, încît poate s-o spargă, dacă aceasta este ermetic închisă.

Secret:Visinele se pot folosi la prepararea bomboanelor.

Reteta visinataReteta, visinata

3 comentarii:

clauditza spunea...

de ce mi-a iesit visinata gretoasa?am pus 3 kg visine 1,5 kg zahar alcool 96 grade simburi sparti si acum ,dupa o saptamana am gustat-o si e gretoasa ma doare capul de necaz

vincent spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Vincent
Petitchef

Sorin spunea...

clauditza, cred ca ai deviat un pic de la reteta mea, dar mai incearca sunt sigur ca data viitoare o sa-ti iasa perfecta!

Trimiteți un comentariu

Retete populare