vineri, 24 august 2012

Reteta muraturi pt iarna

Reteta muraturi pt iarna

Într-o oală mare, se pun la fiert 9 l de apă cu 1/2 kg sare şi 1/2 l oţet. Se aşază în borcane de sticlă, de 5 — 6 l, bucăţi de varza rosie, bucati de conopida, alternând cu morcovi şi telină tăiate felii mai groase, gogonele şi ardei kapia. Se înfăşoară borcanul cu o cârpă groasă bine umezită şi se toarnă fierbinte soluţia de apă cu sare şi oţet (dacă este bine înfăşurat cu cârpă udă, borcanul nu plesneşte). Se pun deasupra câteva boabe de piper, câţiva căţei de usturoi, 2 — 3 frunze de dafin şi o creangă de mărar uscat.
Se inchide borcanul şi se ţine la căldură până se limpezeşte apa. Se pune spre păstrare la un loc răcoros.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare