miercuri, 19 septembrie 2012

Reteta compot de struguri

Reteta compot de struguri

Ingrediente - Reteta compot de struguri:

- 4 kg bobite struguri de masa,
- 1 kg zahăr,
- cca 4 l apă,
- 1/2 baton vanilie sau zahar vanilat.

Mod de preparare - Reteta compot de struguri:

Strugurii se spala, se aleg bobitele de pe ciorchine si dupa cantarire se aseaza in borcane pana cand acestea sunt aproape pline.
Se face un sirop din apa, zahar si vanilie, cand da in clocot se ia de pe foc si se toarna  caldut peste bobitele de struguri, cit să le cuprindă, pînă la 2 —3 cm sub gura borcanelor, ca să rămînă loc să se dilate lichidul la fiert. Borcanele se inchid ermetic si se sterilizeaza 50 min la foc mic.

Secret: Pentru compotul de struguri se aleg struguri de masa care au coaja mai tare deoarece soiurile pt vin se inmoaie prea mult la fiert.

Reteta compot de struguri , Reteta compot de struguri , Reteta compot de struguri

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare