miercuri, 26 septembrie 2012

Reteta cvas

Reteta cvas



Ingrediente:
- 15 l apa,
- 800 g zahar,
- 2 lamai,
- 200 g stafide,
- 25 g drojdie,
- 1/2 linguriţă bicarbonat.

Mod de preparare:
Se pun intr-o oală sau în alt vas mare, zahărul, lămâile tăiate bucăţi şi stafidele. Se opăresc cu apă clocotită. Se acoperă vasul cu un şervet. Când s-a răcorit apa cât suferă degetul, se pun drojdia muiată cu puţină apă şi 1/2 linguriţă de bicarbonat.
Se lasă să fermenteze 12 ore, apoi se strecoară şi se toarnă în sticle, după ce s-a pus în fiecare 2 — 3 stafide. Se închid sticlele cu dop fiert, se leagă fiecare bine cu sfoară, ca să nu sară dopul, şi se mai ţin două ore la cald, apoi se duc în pivniţă.
Secret: După 2 — 3 zile cvasul este bun de băut.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare