vineri, 5 octombrie 2012

Reteta mamaliga in paturi

Reteta mamaliga in paturi

Ingrediente:
- 1kg malai,
- 3l apa,
- 1 lingura sare,
- 100g unt,
- 150 g slãninã afumatã,
- 250 g cârnat afumat,
- 1 ceapã tocatã,
- 2-3 catei usturoi,
- 200 g brânzã de burduf ,
- 200 g cas,
- 200 g smântânã mai groasã,
- piper, cimbru, boia,
- 5 ouã,
- 100 ml lapte,
- 500 g carne de porc tocatã.

Mod de preparare:
Mamaliga in paturi este un fel de mancare spectaculos, usor de preparat dar mare grija, mai rarut ca e destul de bogat caloric.
Mamaliga trebuie sã iasa mai tare, se pun la fiert 3 litri apa
Când apa începe sã fiarbã se pune sarea si apoi se toarna mãlaiul. Se lasa sa fiarba 20 min la foc potrivit dupa care se amesteca continuu pana dispar cocoloasele.
Intr-o cratita incapatoare unsa cu unt se incepe claditul: primul strat alcatuit din bucatele de slanina afumata, urmeaza un strat de 2 cm mamaliga, apoi un strat format din 3 oua batute cu laptele si cu branza de burduf, mamaliga, carnea tocatã, amestecatã cu ceapã, piper, boia, cimbru, si usturoi pisat, carnatii taiati feliute, mamaliga si ultimul star 2 oua batute cu casul ras si cu smatana groasa.
Se acoperã, se dã la cuptor încins, foc mic, cam 1 orã.
Secret: Ca sa iasa frumos rumenita ultimele 10 minute,se tine la cuptor fãrã capac.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare