marți, 23 octombrie 2012

Reteta piftie de pasare

Reteta piftie de pasare

Ingrediente:
- carne de pasare,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- 1 ţelină,
- 1 pătrunjel,
- 2 foi de dafin,
- 3-4 catei de usturoi,
- 3–4 boabe ienibahar,
- gelatină (după nevoie),
- zeama de la o lămîie,
- sare.

Mod de preparare:
Pentru piftia de pasare se alege carnea cu oase care contin cat mai multa gelatina: aripi, labe, gheare,gat etc.
Piftiile de pasăre se fierb la fel ca piftia de porc, cu deosebirea că se pune numai atîta apă cît este necesar să acopere carnea, deoarece fierb mai repede decît cele de porc.

Se pune la foc potrivit, lăsînd să fiarbă încet. Se spumează mereu, apoi se adaugă sarea, zarzavatul curăţat şi spălat, foile de dafin şi ienibaharul. Se acoperă vasul cu un capac, lăsînd numai la o margine cratiţa puţin descoperită. Trebuie să fiarbă pînă cînd carnea se desface uşor de pe oase. Se piseaza usturoiul si se toarna peste zeama.. Cand sunt agta se scot oasele, se separa de carne care aşază carnea pe fundul uneia sau al mai multor farfurii.

Dacă zeama nu este suficient de cleioasă, se adaugă 3–4 foi de gelatină.

După ce se aşază carnea pe farfurie, se garniseşte cu cîteva felii de lămîie tăiate foarte subţire, apoi se toarnă zeama strecurată avand grija sa se acopere carnea in intregime.
Se pune la loc rece sa se inchege.

Secret: Pentru piftia de pasare se poate folosi  carne de găină, cocoş sau gîscă, cea mai
gustoasă fiind însă cea pregătită din carne de curcan.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare