sâmbătă, 13 octombrie 2012

Reteta placinte poale-n brau

Reteta placinte poale-n brau

Ingrediente - Reteta placinte poale-n brau:

- 1 kg făină,
- 30 g drojdie,
- 1 ceaşcă lapte,
- 3 ouă,
- 2 linguri ulei,
- 1 lingură unt,
- 1 linguriţă zahăr,
- sare,
- 500g brănză de vaci,
- 150g zahar,
- stafide,
- 1 plic zahar vanilat,
- ou pentru uns aluatul,
- făină pentru formă.

Mod de preparare - Reteta placinte poale-n brau:

Placintele poale-n brau sunt un deliciu culinar specific pt zona Moldovei dar sunt consumate cu placere si de locuitorii altor regiuni. In continuare va vom prezenta una din variatele retete pt acest preparat.
Într-un vas mai mare se freacă drojdia cu zahărul pînă ce devine lichidă, se adaugă două linguri de lapte călduţ, puţină făină şi se amestecă bine cu lingura. Se lasă acoperitla cald. Cînd a crescut puţin, se adauga galbenusurile de la ouă bătutecu laptele, uleiul şi untul, toate acestea călduţe. Se pune sare şi se frămîntă cu făină pînă ce aluatul se dezlipeşte de pe mînă şi de pe vas. Se acoperă cu un şervet şi se lasăsă crească la loc cald.
Se prepara umplutura astfel: branza de vaci se freaca cu 150g zahar, se incorporeaza albusurile batute spuma, se adauga stafidele si zaharul vanilat.
Cînd aluatul a crescut, se întinde o foaie groasă de 1 cm.Se taie pătrate nu prea mari, se aşază la mijloc umpluturade brînză  şi se aduc colţurile peste brînză în formă de plic, lipindu-se bine ca să nu iasă umplutura. Se presară cu făină tava de copt şi se aşază plicurile la distanţă de 3-4 cm unul de altul. Se lasă să mai
crească în tavă 15-20 min, se ung cu ou şi se coc.
Secret: Cand sunt gata se ung cu un sirop din apa zahar vanilat si rom si se tin acoperite cam 1h. Vor iesi mai aromate si mai moi.

Reteta placinte poale-n brau , Reteta placinte poale-n brau , Reteta placinte poale-n brau

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare