marți, 2 octombrie 2012

Reteta zacusca de ciuperci - ghebe

Reteta zacusca de ciuperci - ghebe


Ingrediente - Reteta zacusca de ciuperci - ghebe:

- 2 kg ardei kapia,
- 2 kg gogosari,
- 2 kg ghebe,
- 1,5 l pasta de tomate,
- 1,5 kg ceapa,
- 800 ml ulei,
- sare,
- piper boabe.

Mod de preparare - Reteta zacusca de ciuperci - ghebe:

Pentru ca e toamna si pt ca prin piete e plin de ciuperci haideti sa incercam o reteta de zacusca de ghebe.
Gogosarii si ardeii kapia se coc, se curata de coaja, si se toaca marunt.
Ghebele se curata de pamant, se spala foarte bine in cat mai multe ape, se pun pe foc in apa cat sa le acopere si se lasa sa fiarba 5 min. Se clatesc cu apa rece si se toaca marunt, sau se dau prin masina de tocat.
Ceapa se toaca cat mai marunt si se pune la calit in tot uleiul pana devine translucida. In acest moment se dauga gogosarii si ardeii kapia si se lasa la fiert 30min.Se adauga ghebele si pasta de tomate amestecand continuu pt ca aceasta din urma face ca zacusca sa se prinda de fundul vasului.
Se condimenteaza cu sare si boabe de piper si se lasa la fiert pana cand uleiul iese putin la suprafata. Atunci zacusca de ghebe este gata. Se pune fierbinte in borcane dupa care se sterilizeaza 30 min la cuptor.

Secret: Ghebele trebuie sa fie foarte proaspete, altfel dau gust amar si strica bunatate de zacusca.
Reteta zacusca de ciuperci - ghebe , Reteta zacusca de ciuperci - ghebe , Reteta zacusca de ciuperci - ghebe

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare