joi, 1 noiembrie 2012

Reteta lichior de oua


Reteta lichior de oua

Ingrediente:
- 6 gălbenuşuri,
- 400 g zahăr,
- 250 ml alcool,
- 100 ml rom,,
- 600 ml lapte,
- vanilie
- facultativ: 30—50 g nescafe sau 30—50 g cacao, 50—100 g ciocolată.

Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul într-un lighenaş smălţuit de 2l. Se pune 1/2 baton de vanilie despicat în jumătate, pe lungime şi se adaugă treptat laptele rece. Compoziţia se bate 10 minute,pe un vas cu apă clocotită, cu telul în formă de pară pana se ingroasa ca o smantana. Cînd lighenaşul se ia de pe foc, dacă în compoziţie nu s-a pus baton, se pune un plic cu zahăr vanilat. Tot acum se adaugă: nescafe pentru lichior de oua cu gust de cafea: cacao cernută prin sită de sîrmă pentru lichior de oua cu gust de cacao; ciocolată rasă pentru lichior de oua cu gust de ciocolata. Se amestecă bine compoziţia pînă cînd se omogenizează şi, după ce s-a răcit, se adaugă treptat alcoolul (amestecat în prealabil cu romul), amestecînd necontenit: apoi, se toarnă în sticle.
Lichiorul se poate consuma imediat după ce s-a răcit bine, deoarece şodoul s-a îngroşat cu gălbenuşurile, pe aburi. Cu cît lichiorul se păstrează mai mult, cu atît se îngroaşă
Secret: Sticlele cu lichor de oua se scutură întotdeauna înainte de întrebuinţare.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Retete populare