vineri, 16 noiembrie 2012

Reteta musaca de post

Reteta musaca de post

Ingrediente - Reteta musaca de post:

- 1 kg vinete,
- 1 kg cartofi,
- 3 cepe,
- 1 pahar pesmet,
- 1 legãturã pãtrunjel,
- 1 legãturã mãrar,
- 1 kg rosii pentru umpluturã,
- 2 rosii pentru deasupra,
- 1 ardei gras,
- 1 pãhãrel vin alb,
- sare, piper, cum vã place
- 1 ceascã untdelemn (poate mai mult, cã e mult de prãjit).

Mod de preparare - Reteta musaca de post:

Vinetele si rosiile de umpluturã se curata de coaja si se taie cubulete. Cartofii se curãtã de si se taie felii mai groase. Ceaua, ardeiul si verdeata se toacã mãrunt.

Pt Umpluturã:
Într-o tigaie se pune ceapa la cãlit, câteva minute. Se adaugã vinetele peste ceapã sã se cãleascã si ele.
Când s-au muiat bine amândouã, se adaugã ardeiul si rosiile tocate , sare,
piper, vin, mãrar si se lasa sa se caleasca sã se cãleascã toate cateva minute.
Se adauga pesmetul, se amesca si se mai lasa pe foc doar 1 min.
Într-o altã tigaie se pun cartofii la prãjit, pe ambele fete.
Se unge o cratiþã cu ulei si se asterne pe fundul ei un strat de felii de cartofi prãjiþi
Peste cartofi se pune un strat de umpluturã de vinete, apoi iar cartofi si tot
asa pana terminam compozitia(ultimul strat trebuie sã fie de cartofi)
Se taie rosiile ramase felii si se aseazã peste musaca
Se pune musacaua la cuptor 1 jumãtate de orã.
Se serveste presãratã cu pãtrunjel verde.

Secret: ca sa se decojeasca rosiile mai usor se tin un minut in apa clocotita.

Reteta musaca de post , Reteta musaca de post , Reteta musaca de post

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare