luni, 12 noiembrie 2012

Reteta paine cu cartofi

Reteta paine cu cartofi

Ingrediente - Reteta paine cu cartofi:

- 1 kg făină,
- 400 g cartofi fierţi dati prin masina de carne,
- 50g drojdie,
- 1 lingurita sare,
- 1 lingura zahar,
- 5 — 6 l apă caldă.

Mod de preparare - Reteta paine cu cartofi:

Se cerne făina în copaie, se face loc la mijloc, se pun cartofii călduţi, drojdia muiată cu puţină apă, sarea, zahărul şi apa caldă, cât suferă mâna (să nu fie prea fierbinte). Se amestecă totul împreună şi se frământă bine aluatul care trebuie să fie de preferinţă îndesat. Se presară cu făină şi se lasă la cald să crească. Se răstoarnă aluatul pe masa de aluat presărată cu făină, se fac pâini lungi sau rotunde şi se aşază pe tava de asemenea presărată cu făină. Se mai lasă să crească şi se coc la cuptor, la foc potrivit, circa o oră.
Secret: Apa trebuie sa fie calda pana in 30grade C, nu mai fierbinte, ca sa nu omoram drojdia si sa riscam sa nu ne creasca painea.

Reteta paine cu cartofi , Reteta paine cu cartofi , Reteta paine cu cartofi

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Retete populare