marți, 4 decembrie 2012

Cum se prepara slanina papricata

Cum se prepara slanina papricata

Se alege slanina de la gîtul porcului (gusa), proaspătă sau sărată, ca şi pieptul sau burta sărate şi neafumate, se fierbe (cîte o bucată) cu mirodenii (foi de dafin, boabe de piper şi de ienibahar sau cimbru, maghiran, după gust) circa o oră (fără clocot), aşezată într-un vas cu şoriciul în jos (altfel acesta va sta la suprafaţa apei şi nu va fierbe).
Intre timp, se taie în felii 7—8 căţei de usturoi, se presară cu o linguriţă cu sare şi apoi se zdrobesc cu dosul unei linguri de lemn într-o farfurie, adăugind şi 2—3 linguri cu apă fierbinte (din care a fiert slănina). Cînd slănina este fiartă (fără să fie prea moale), se scoate cu o furculiţă şi se trece imediat prin acest mujdei, întorcînd-o pe toate părţile. După aceea, caldă sau rece, slănina se presară cu boia dulce, frecînd-o cu mîna sau cu o cîrpă, ca să se înroşească pe toate părţile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare