joi, 13 decembrie 2012

Reteta coltunasi cu branza

Reteta coltunasi cu branza

Ingrediente - Reteta coltunasi cu branza:

- 300g faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- un var de cutit sare,
- 200 g brânză de vacă,
- 1 ou,
- 1 linguriţă făină,
- puţin zahăr,
- 2 linguri unt.

Mod de preparare - Reteta coltunasi cu branza:

Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se sparg ouăle adăugând şi două coji cu apă (două jumătăţi) şi un vârf de linguriţă de sare. Se  amestecă întâi ouăle cu o linguriţă, până cuprind puţină făină, se lucrează apoi cu mâna şi se frământă bine aluatul, până devine destul de îndesat, mai adăugând făină dacă se cere.
Din aluat se întinde o foaie şi înainte de a se zbici, se taie pătrate de 5 — 6 cm. Se freacă separat brânza de vacă cu un ou, puţin zahăr (după dorinţă), făină şi sare. Se poate   adăuga şi o lingură de brânză de oi, dacă nu este iute. În fiecare pătrat de aluat se pune cu linguriţa puţină brânză, se întoarce în două, astfel încât să formeze triunghiuri, strângându-se bine marginile între degete, pentru a se lipi bine aluatul. Cu un sfert de oră înainte de masă se fierb la foc potolit, într-o cratiţă mare cu apă clocotită şi sare.

Secret: Coltunasii se scurg bine de apă şi se opăresc cu unt. Se servesc fierbinţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare