marți, 4 decembrie 2012

Reteta cornulete de post

Reteta cornulete de post

Ingrediente - Reteta cornulete de post:

- 1kg faina de grau
- 500 ml apă minerală,
- 300 ml ulei,
- 200 g zahăr,
- coaja de la o lămâie,
- sare,
- esenta vanilie,
- drojdie cât o nucă,
- un vârf de linguriţă bicarbonat,
- 2linguri de cacao,
- 60 g cocos

Mod de preparare - Reteta cornulete de post:

Se frământă un aluat molicel, care se împarte în două - o parte se termină de frământat şi se lasă să stea timp de zece minute, iar la a doua parte se adaugă două linguri de cacao şi se frământă până la capăt. După ce s-a frământat, se împarte fiecare parte în opt părţi egale, se întinde cu mâna unsă cu ulei sau cu sucitorul, fiecare parte de aluat, apoi se pune una peste alta şi se taie în opt părţi. Pe fiecare bucăţică, se pune rahat sau magiun şi se rulează. După aceea, se pun în tăvi, se lasă o jumătate de oră să crească, apoi se dau la copt. După ce s-au copt, se însiropează; siropul se face din 200 g zahăr şi o cană de apă, care se fierb timp de 5 minute. Se
adaugă o vanilie sau esenţă de rom. După ce însiropăm cornuleţele, le dăm prin nucă de cocos.

Reteta cornulete de post , Reteta cornulete de post , Reteta cornulete de post

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare