joi, 13 decembrie 2012

Reteta lebervurst

Reteta lebervurst

Ingrediente - Reteta lebervurst:

- 1/2 din ficat;
- 1/2 din splină;
- o inimă de porc;
- un rinichi de porc;
- 1/4 din grăsimea de la guşă;
- 1/2 din carnea sangerindă;
- condimente: piper, nucşoară, ienibahar; cuişoare; maghiran.

Mod de preparare - Reteta lebervurst:

Toate componentele se trec prin maşina de tocat cu sita cu găuri mici de 3-4 ori: odată cu 1 - 2 cepe mari fierte, odată cu carnea. La tocătură se adaugă 2 - 300 ml supă cu multă grăsime (adunată din oala unde a fiert capul) şi condimente: o linguriţă nucşoară rasă prin răzătoarea cu găuri mici, 1/2 linguriţă cu piper şi 1/2 linguriţă cu ienibahar măcinat, 1 —2 cuişoare pisate fin în piuliţă, maghiran după gust şi cîte o linguriţă cu sare fină pentru fiecare kg de compoziţie, sau după gust. Compoziţia va avea aspectul unei paste, cu care se umplu intestine ca pentru caltaboşi mai subţiri.
Cu ajutorul şpriţului sau prin maşina de tocat, la care s-a montat tubul pentru cîrnaţi, se umplu intestinele, legîndu-se la ambele capete cu sfoară subţire. Cînd sunt gata, se introduc în apă sau supă fierbinte (care a fiert în clocot) şi, fără să mai dea în clocot, se ţin aşa 50 —60 minute, după care se scot cu strecurătoarea de macaroane, înţepînd din loc în loc intestinul cu un ac gros, să iasă aerul, ca să nu plesnească şi li se dă drumul cîteva minute în apă rece, apoi se aşază pe platou.
Se serveste rece

Reteta lebervurst , Reteta lebervurst , Reteta lebervurst

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare