sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Reteta aluat care se desface in foi pentru placinta

Reteta aluat care se desface in foi pentru placinta

Ingrediente - Reteta aluat care se desface in foi pentru placinta:

- 300 g faină,
- 200 g margarina, unt, sau untură,
- un ou, o lingură zeamă
- lămîie (15 ml),
- 1/2 lingurită sare,
- 120 ml apă sau lapte.

Mod de preparare - Reteta aluat care se desface in foi pentru placinta:

într-un lighenaş, se freacă cu furculiţa 100 g de grăsime, ţinută puţin la cald, ca să se inmoale, apoi se adaugă oul întreg, coaja şi zeama de lămîie, sarea, apa şi, la urmă, făina. Se amestecă bine şi apoi se frămîntă cu mina circa 10 minute, pînă cînd aluatul se desprinde de mină şi de vas. Se pune, apoi, pe masă, pe o foaie de nailon, presărată bine cu făină, se modelează cu mina în formă de dreptunghi şi apoi se lasă să se odihnească 10 minute, ca să devină mai elastic. După aceea, se întinde în foaie dreptunghiulară de 5 —6 mm grosime care se împarte, pe latura mai lungă, în 3 părţi egale, marcandu-le cu două linii superficiale. Două părţi alăturate se ung cu grăsimea rămasă, frecată puţin ca să fie moale, apoi foaia se împătureşte în trei. Aluatul se întinde, din nou, în foaie cu grosimea de 5—6mm, care, apoi, se îndoaie in jumătate şi încă o dată în jumătate: vor rezulta, astfel, mai multe foi suprapuse. Aluatul se ţine la frigider 20 minute, apoi se întinde în foaie de 3—4 mm din care se fac rulouri umplute cu brînză, carne, fructe . Aluatul este suficient pentru 3 rulouri coapte în tavă mijlocie de 33/23 cm sau ceva mai mare.

Secret: Este indicat, ca aceste aluaturi să se coacă sub formă de rulouri cu oricare din umpluturile menţionate ta „Umpluturi pentru plăcintă sau rulouri", deoarece acestea cresc şi se coc mai bine, cea mai mare parte a for fiind expusă căldurii şi numai o mică parte, de la bază, rămînînd puţin umezită din cauza umpluturii.
Reteta aluat care se desface in foi pentru placinta , Reteta aluat care se desface in foi pentru placinta , Reteta aluat care se desface in foi pentru placinta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare