duminică, 13 ianuarie 2013

Reteta cordon bleu

Reteta cordon bleu

Ingrediente - Reteta cordon bleu:

- 2 snitele mai mari (sau cîte sunt necesare),
- 2 felii subtiri de şuncă slabă,
- 2 felii de cascaval de 1/2 cm grosime,
- făină,
- ou,
- sare,
- pesmet,
- untdelemn.

Mod de preparare - Reteta cordon bleu:

Pieptul de pui se taie în felii de 1 cm grosime (să nu aibă pieliţe); acestea se bat cu ciocanul de carne pînă cînd capătă o suprafaţă de două ori mai mare decît cea a unui şniţel obişnuit şi grosimea de 1/2 cm sau chiar mai puţin. Feliile se potrivesc să aibă două laturi mai lungi; se vor îndoi în jumătate şi la mijloc se vor introduce o felie de şuncă şi una de caşcaval, tăiate în aşa fel încît să intre în întregime între jumătăţile de carne. Şniţelele se trec apoi prin făină, ou şi pesmet si se prajesc in untdelemn pe ambele parti.

Secret: Se servesc fierbinţi, altfel caşcavalul se va întări.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare