duminică, 27 ianuarie 2013

Reteta friptura de caprioara

Reteta friptura de caprioara

Friptura de caprioara incununeaza mesele cu preparate din vanat.
Carnea de vanat este greu de prelucrat. Unul din procedee este urmatorul.
Se face un baiţ din 1 litru de apa, 2 linguri de zahar, o lingurita de sare, 10 boabe de coriandru, o ceapa, un varf de cutit de nucsoara, 2 foi de dafin şi 50 ml de otet, în care se pun 1,6 kg carne de caprioara bine spălată şi se ţine câteva ore, apoi se ia, se taie felii care se bat cu ciocanul ca la şniţel, apoi se dau prin 3 linguri de faina de grau şi se prăjesc în 100 ml ulei încins.
După aceea, se căleşte zarzavatul – un morcov, o telina, un ardei rosu şi unul verde şi o ceapa. După ce s-a călit, se pune carnea prăjită şi se stinge cu bulion şi zeama de la baiţ. Se fierbe bine, apoi se scoate carnea pe o farfurie şi, peste zarzavat, se pune un pahar de vin alb, apoi adăugăm câteva măsline desărate să dea un clocot.

Secret: Se serveşte pe farfurie cu o garnitură făcută dintr-un kg gălbiori, prăjiţi în 50 g unt şi o conopidă, prăjită tot în unt, presărată cu pătrunjel tocat pe deasupra.
Reţeta este pentru zece porţii.
Reteta friptura de caprioara , Reteta friptura de caprioara , Reteta friptura de caprioara

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare