luni, 7 ianuarie 2013

Reteta sos pentru vanat

Reteta sos pentru vanat

Ingrediente - Reteta sos pentru vanat:

- 200 g costiţă afumată,
- 3 cepe tocate fin,
- o ţelină,
- 1 morcov,
- o legătură de pătrunjel,
- 100 ml ulei,
- 250 ml de vin roşu

Mod de preparare - Reteta sos pentru vanat:

Se toacă toate Julien şi se călesc în ulei. După ce s-au călit bine, se amestecă cu costiţa tăiată şi călită separat, se adaugă o lingură de paste de tomate, vinul roşu şil ăsăm să dea un clocot bun. Stingem cu baiţul în care am ţinut carnea (făcut din sos,ulei, muştar, vin, piper şi foi de dafin), se ung bucăţile de carne cu acest sos şi lăsăm să stea timp de 6-7 ore. Apoi adăugăm apoi carnea şi lăsăm să fiarbă bine. Scoatem carnea, sosul îl pasăm şi îl turnăm peste carne. Se serveşte cu cartofi prăjiţi, cu sos de roşii şi boia.

Secret: Pentru un grătar de vanat mai gustos, se ţine carnea bătută, condimentată şi dată cu un sos făcut din ulei, sare, muştar şi foi de dafin timp de o oră, apoi se frige pegrătar şi se serveşte cu murături asortate şi cartofi piure.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare