marți, 26 martie 2013

Reteta calcan in vin rosu

Reteta calcan in vin rosu

Ingrediente Reteta calcan in vin rosu:

- 1 kg calcan,
- 1 ceasca vin rosu,
- 1 lingurita faina,
- 1 lingura unt,
- 1 patrunjel,
- 1 morcov,
- 1 ceapa,
- 2 cuisoare,
- 2-3 boabe ienibahar,
- 1 foaie de dafin, sare,
- 500 g cartofi.

Mod de preparare Reteta calcan in vin rosu:

Se curata calcanul, se spala bine, se taie bucati, se sareaza si se lasa sa stea ½ ora. Morcovul, patrunjelul si ceapa, spalate si curatate, se taie felii subtiri si se asaza pe fundul unei cratite. Peste zarzavat se pun bucatile de calcan, cuisoarele, ienibaharul si foaia de dafin. Se toarna vinul si 3-4 linguri de apa si se pune sa fiarba la foc tare. Din clipa cînd începe sa fiarba, focul se face mic, se acopera cratita si se lasa sa continue fiertul. Este gata atunci cînd un bat de chibrit intra usor în partea cea mai groasa a unei bucati de calcan.
Se scurge încet toata zeama în alta cratita, se adauga în ea untul frecat cu faina, se amesteca si se lasa sa fiarba încet pîna cînd sosul începe sa se îngroase putin. Se asaza pestele pe o farfurie de servit, în jurul lui se aranjeaza sferturile de cartofi fierti, separat, peste care s-a turnat sosul strecurat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare